VanHeden Old VanHeden

Datablad

Robot-plattformar Digitala/analoga komponenter AVR/Raspberry Kommunikation Kringutrustning Displayer Sensorer Knappar & LEDs Gott & Blandat Alla PDF:er

Övrig information

Handledningar Karta över ISY Tips o Trix Kuriosa FAQ

Välkommen till VanHeden!

Dessa websidor innehåller datablad och annan nyttig information för projektkurserna på ämnesområdet Datorteknik.

Denna först sida fungerar även som anslagstavla för allmän viktig information i dessa kurser.

Testbanor för robotar

Arenan i Visionen kan användas vid bokade tider. När det inte är möjligt, försök i möjligaste mån att inte bygga testbanor av kartong inne i muxarna eller i det gemensamma utrymmet utanför vid skåp och soffor. Det är massor med människor som måste kunna passera där dagligen. Använd istället korridoren utanför Muxen.

Anslut reset på AVR-processorn

Dom AVR-processorer vi använder har en extern reset-ingång. Det är viktigt att inte lämna denna reset-ingång oansluten, utan koppla in den till något som ger en väldefinierad reset-signal, t ex en tryckknapp som ger hög eller låg signal. Reset-ingången på processorn är nämligen inblandad under själva programmeringen av processorn, och om reset-ingången är oansluten kan vissa delar av processorn felaktigt programmeras med något som sedan inte går att återställa. Alltså, anslut alltid reset-ingången.

ESD : Statisk elektricitet

Tänk på att statisk elektricitet enkelt kan förstöra komponenter utan att man märker det. Genom att ansluta sig själv till jord innan man tar i en komponent så minskar man risken för att den går sönder och undviker svår och tidsödande felsökning.


W3.CSS

Tuesday