VanHeden Old VanHeden

Datablad

Robot-plattformar Digitala/analoga komponenter AVR/Raspberry Kommunikation Kringutrustning Displayer Sensorer Knappar & LEDs Gott & Blandat Alla PDF:er

Övrig information

Handledningar Karta över ISY Tips o Trix Kuriosa FAQ

FAQ

Q.0
Kan vi få en till JTAG ICE mkII?
A.0
Nej, tyvärr. Vi har så många att det räcker med en till varje grupp plus några i reserv som behövs när den ni har krånglar eller slutar fungera, eller för att vi handledare ska kunna prova olika saker ibland. Sladden till JTAG-burken är känslig, så var rädd om den ni har.
Q.1
Hur räknar man anslutningarna på ett flatkabeldon?
A.1
På ett flatkabeldon finns en liten triangel som markerar vad som är anslutning 1. Den kan vara lite svår att se men om man tittar noga på sidan av kontaktdonet så ska där finnas en triangel. För t ex ett 10-poligt kontaktdon räknar man anslutningarna enligt följande figur :
Q.2
Vilken nyckel används för anslutning mellan blåtand och Toothbrush/FireFly?
A.2
1234
Q.3
Varför får vi ingen signal ut från vår processor/sensor/komponent?
A.3
Bortsett från att komponenten kan vara trasig eller att man har kopplat in den fel eller att man ger den fel styrsignaler, så kan det vara bra att först kontrollera att komponenten ger ifrån sig en korrekt utsignal då den är obelastad. Dvs då utsignalen inte är inkopplad till något alls. Alltså mät på komponentens obelastade utsignal och om det då fungerar så brukar det betyda att felet ligger vid den andra änden.
Q.4
När vi SIMULERAR i AVR Studio så fungerar det inte som det ska, varför?
A.4
Tyvärr så är simulering av vissa saker, typiskt timers och avbrott, inte komplett implementerade i AVR Studio. Exakt vad som fungerar att simulera eller ej vet bara ATMEL, så det bästa är att prova programmet i en verklig krets eller att EMULERA mha en JTAG ICE mkII.

W3.CSS

Thursday